Pangaosan di Nangewer Sumedang

Ringkesan Pembahasan Syaikhona Bapak Kyai tentang Hadits Kangjeng Rosululloh S.A.W.  :

“an nikahu sunnati famanroghiba an sunnati falaisa minni”

Hartosna wallohu’alam bimurodihi bizalika : ” Ari nikah eta adat kabiasaan Kaula (Kanjeng Rosul S.A.W.)  mangka sing saha bae jalmana anu ngewa kana adat kabiasaan  kaula mangka moal aya eta jalma teh ti golongan Kaula (Kanjeng Rosul S.A.W.)

Dizaman kiwari sok seueur pisan nu kalepasan nyebatkeun yen nanaonan make sorban, make gamis, make ngawur-ngawur zam-zam kanu awak sagala eta mah lain adat urang tapi adat urang arab. Padahal ku hadits nu tadi tos jelas pisan matak pikapaureun lamun ku urang ditelek-telek mah. Ari ngangge sorban ngangge gamis, di cela teras ngawur-ngawur cai kana awak eta sadayan kitu teh adat kabiasaan Junjunan urang sadayana Kangjeng Rosululloh S.A.W.

Lamun urang ngewa sok komo ari jeng nyeceleh tur ngaledek mah mangka eta jalma teh bisa asup kana nu disebutkeun ku hadits nu tadi moal mungkin diasupkeun kana golongan atawa abringan nana Kangjeng Rosul S.A.W. Eta hal teh matak mangpaurkeun pisan dizaman kiwari ku lobana jalma nu model kitu.

Salah sahiji solusina lamun urang moal ngangge kana eta adat kabiasaan Kangjeng Rosul S.A.W. poma ulah rek ngewa sautik eutik acan, cukup ku cicing wae we soalna bisa bahaya dunia jeung akheratna.

Eta hadits henteu mung saukur ngabahas bab nikah wungkul tapi sagala hal sesuatu tentang adat kabiasaan Kangjeng Rosul S.A.W. Tah ieu kabiasaan teh sok diangge ku para ulama-ulama Alloh di zaman kiwari teh tapi sok seueur pisan jalma nu ngewa malah mah sok pada goreng sangka nu sok dianggo ku para Ulama. Hiji hal we dina bab ngawayuh sok seueur pisan nu nentang na padahal ari ulama mah tos lebet syarat-syarat na dina ngawayuh.

Tah ieu hadits teh sabenerna nunjukeun pikeun urang sadayana dina kaagunganna pangkat Junjunan Kangjeng Rosuk nu di mungguh Alloh oge di sadaya alam. Naon sababna nyaeta sakur-sakur jalma anu nurut, nyonto terus ngangge kana naon bae akhlak Rosul saperti tuang leueut, anggoan, gerak gerik na, cara kulem na, cara tuangna jeung sajabana  anu hak saur elmu syar’i (maksudna contoh saperti nikah langkung ti 4 eta teu hak diconto ku jalma sabab eta mah khususiat we kanggo Nabi wungkul) pikeun kabeh jalma mangka eta teh bisa ngahasilkeun ganjaran. Alloh mikaridho pikeun jalma anu model kitu, terus ke eta jalma  teh pasti meunang pembelaan Kangjeng Rosul S.A.W.

Moal aya di alam dunya ieu nu tiasa sapertos Junjunan Kangjeng Rosul S.A.W. dina sagala hal sok sanajan eta jalma teh boga pangkat kadunyaan luhur terus jalma nyonto kadinya, mangka moal matak jadi ganjaran pikeun eta jalma.

Wallohu’alam.

(tulisan diatas sekedar penangkapan penulis sewaktu menghadiri majlis Syaikhona mohon maaf bila terdapat kesalahan)

~ oleh adzili pada 23 Juli 2010.

7 Tanggapan to “Pangaosan di Nangewer Sumedang”

  1. Assalamu’alaikum
    punten bade tumaros ka admin, manawi gaduh mp3 nadzoman alpiyah, nyuhunken informasina.
    Hatur huhun sateacana

  2. Assalamu’alaikumpunten bade tumaros ka admin, manawi gaduh mp3 nadzoman alpiyah, nyuhunken informasina.Hatur huhun sateacana
    +1

  3. Assalamu’alaikum Wr Wb.
    Hatur nuhun kang admin linkna, punten telat, margi jarang ka warnetna.Tapi nadhoman alfiyah anu lagamna siga di pasantren aya teu? sareng deui gaduh nadhoman kanggo murangkalih nu mp3, sapertos nadhoman niat ngaji dll. margi abdi hilap deui lagamna.
    Hiji deui, Ari mp3 ngaos kitab alat pangersa Pak Haji Aden aya teu.
    Hatur nuhun, punten tos ngarerepot. Mugia Alloh SWT ngawales kana kasaeana kang admin.

    • Wa’alikum salam wr.wb.
      Sami-sami mudah2n sing manfaat. Ke urang urang taroskeun heula ka rencang na gaduheun atanapi henteuna nu diperyogikeun na. Pami pangaosan bapa anu khusus ngabahas kitab alat di sumedang mah asa teu acan kantos kapungkur bapa di pangaduan heubeul mung ngabahas kitab fikih sareng tauhid oge tafsir. Insya alloh ke pami aya di upload linkna.
      Mugi sing janten manfaat ka sadayan ku ayana ieu sarana.
      Wassalam wr.wb.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: