Manaqib Apa Oha Rohmatullohi ‘Alaih

Tos aya 4 jumaah na dibulan Juni Apa Oha ngantunkeun ieu alam dunya uih ka rohmatna Alloh, namung ieu rasa sok sanos tos rada lami tetep we perasaan Apa aya keneh masih wae. Sok emut pami nuju silaturahmi ka mantena banget mantena na mah ngahormat ka tamu teh malah mandar lalawuh mah sok dikaluarkeun sadaya na, malah mah Apa nyalira anu sok nyicikeun cai  kanggo tamuna. Emhh Subhanalloh…..! akhlak anu sesah pisan hoyong tiasa nurutan nana.

Allhamdulilah terakhir silaturahmi ka Apa meni matak bingah nu kacida kenging ijazah doa langsung ti mantena. Salamai silaturahmi mantena sok seueur nyaritakeun karuhun-karuhun jaman kapungkur dina perjuangan ngabela agama nu banget ngawaaskeun saharita keneh asa ngiring ancrub we kana eta cerita Apa teh. Mantena ngadawuh apa mah ari leumpang mah jang sok asa rarempo kudu wae nyenyekel iteuk tapi lamun ti soledat mah apa masih reflek keneh jang ari sentak (hiji gerakan dina silat) mah. Masya Alloh hiji deui tah anu sesah pisan diturutan nana.

Kantos Bapak Kyai cumarios kahebatan apa anu sesah diturutan nana ku urang sadaya.
Apa mah saurna teh gaduh sababaraha hiji Al-Qura’an anu dibacana aya nu tamat mingguan, bulanan sareng taunan pami tos sababaraha kali tamatan teras we ku mantena dipasihkeun ka palaputrana eta Qur’an teh piwarang neraskeun.

Carios Bapak Kyai nu sanes Apa mah tiap wengi teh pami bada shalat maghrib pami teu lepat mah mantena sok kulem ke dimana tabuh 10 ugah. Teras terasan sholat sawewengi. Shalat na ge hese katurutan ku urang sadaya tempat ku mantenan nana dibumi teh di angge shalat di tengah bumi, ruang tamu, kamar, dapur, buruan bumi ge sok diangge ku mantena mah.

Seueur deui manaqib Apa Oha nu Insya Alloh ditambihan deui mangga pami bade aya nu nambihan mah kirimkeun we ka email sadeli.muh@gmail.com atanapi muh_sadeli@yahoo.co.id  Mugi ku nyaritakeun wali-wali Alloh turun rahmat Alloh saharita keneh ka urang sadayana sakumaha anu sering ku Bapa Kyai di carioskeun.

Amiin Amiin Yaa Robbal Alamiin…….

File berikut ini ceramah langsung dari Syaikhona Bapak Kyai mengenai Keutamaan Apa Oha

Download di sini!!!

~ oleh adzili pada 25 Juni 2010.

14 Tanggapan to “Manaqib Apa Oha Rohmatullohi ‘Alaih”

  1. manaqibna aya srui teu???
    nyungken widi abdi bde ngesave manaqib Apa

  2. manaqibna aya deui teu???
    nyungken widi abdi bde ngesave manaqib Apa

    • Seueur manaqib apa mung ke Insya Alloh nuju di pilari anu ku bapa dicarioskeun meh tiasa sakantenan di download na.
      Mugi kaberkahan sadayana aamiin…..

  3. File ceramah langsung dari Syaikhona Bapak Kyai mengenai Keutamaan Apa Oha,…..Teu Tiasa Di Downloand???????

  4. Hatur nuhun tina kasaean sadayana, sim kuring salaku muridna upami kaangken mah ngiring bingah gening seueur keneh anu masih keneh sumanget ngalestarikeu ajaran karuhun urang. mudah-mudahan urang sadayana kengeng barokah sareng syafaat mantena (apa). Oge bilih aya salah sawios dulur anu hoyong ngadonlod manaqib apa mangga diantos di blog pribados “assalafbojong” softcofy na aya hardcopyna aya.

  5. hatur nuhun kana manaqibna, manawi aya deui nu sanes? nyungkeun deui ah, nuhun

  6. hakekatna/enya na/aslina ngagungkeun ,lain ku muji2,lain di uluh uluh,dikultuskeun,di istimewakeun,..sabab cara ngagungkeun model kitu carana budak.ari geus dewasa mah ngagungkeun teh ku prak tegesna ku tindakan, sok GEURA tawasul ka pangersa APA ku cara prak tulad,conto ,lain nyonto kana cara2 ibadah apa moal ka elmuan jang !,tapi contoh tah kadisiplinana apa,ka istiqomahanana, sok terapkeun dina sgla bidang,utamana bab ibdah,jeung bidang nu lianna oge saruwa…peace !

    • Asslamualaikum wr.wb.

      Alhamdulilah hatur nuhun kana komentarna mudah2n janten masukan khususna ka pribados miwah nu sanes. Leres pisan moal tiasa nyamian sok komo deui ngalebihan kana ibadah na Syaikhona Apa mah.Subhanalloh tos sesah pisan ulama nu katawis ku sadaya ka Ulama-an sareng ka walian-na. Simkuring nyeratkeun sareng ngaupload ieu thread luyu sareng cacariosan Syaikhona Bapa nyalira putra Syaikhona Apa nyalira ku alatan ngalap barokah ti marantenan nana. Da saur Syaikhona Bapa ge sing saha jalma nu nyaritakeun ulama atawa wali2 maka bakal turun rohmat seketika. Tah ku alatan eta pribados nyeratkeun nana.

      Abdi khusnudon akang nu parantos comment tos tiasa meraktekeun naon nu ku salira serat nyalira. Nyunkeun piduana wae kanggo pribados miwah sadayana nu nuju dialajar keneh kana hal eta.

      Hapunten bilih aya kata-kata nu matak teu raos kana manah.
      Urang silih geuing dina hal milari ridho Alloh sareng Rosulna tur nyukcruk galur ti guru-guru urang nu marulya di mungguhing Alloh.

      Wassalamu’alaikum wr.wb.

  7. Tumaros….
    anu di carioskeun didieu teh apa oha anu bumina dimana nya…….???

  8. Asslm….
    Punten bde tumros,kmh carana upmi hoyong tiasa tanya jawab permaslhan agama sareng Asy syipa,di blog nu mn ? Di antos wlerann nu saenggal-enggalna, htur nuhun kn perhatosanana. wassalm.,…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: