Masjid Agung Sumedang

Sing saha jalma anu milih leuwih mikacinta/ hade cicing di masjid daripada di luar masjid maka Allah bakal masihan 5 perkara :

  1. Bakal digampilkeun tina karupekan milarian rizqi
  2. Ku Allah dilegakeun pakuburannana
  3. Di mana meuntas Sirotol Mustaqim sacepat kilat
  4. Dimana nampi buku catatan amal bakal ditampi ku panangan katuhu
  5. Bakal dikumpulkeun di akherat sareng jalmi-jalmi anu marulya

  • Urang nyuprih elmu alus keneh ti guru tibatan tina buku sabab guru mah pasti ceuk guruna terus ceuk guruna maka tepi ka Rosullulah S.A.W.

Koidahna :

“Wamayakun Akhidal Ulumi Min Suturin

Failmuhu Ingda Ahlil Ilmi Kaladami “

Waktos ijazah ayat Qur’an paragi ngusir syetan : Ayat Kursi

Dawuhan Rosullullah S.A.W. ka Sayidina Ali R.A.

Diamana dibacakeun ieu ayat Kursi di bumi maka bakal ditebihkeun tina sihir, lamun bade bobo dibacakeun maka bakal dijaga imahna, tatanggana oge sabudereunana

  • Sing saha jalmi anu kaluar ti bumi maca kana ieu ayat kursi maka bakal diabring-abring ku 70 rebu malaikat bari mang merekeun hamapura jeung ngadoakeun sangkan salamet  ka Allah
  • Dimana uih deui ka lebet bumi maca deui ayat kursi maka Allah Ta’ala bakal nyoplokeun ka fakiran ti harita ka hareupna ( dugi ka maot )

Dawuhan Imam Muhammad Al-Baqir:

  • Dimana maca sakali bari bener eta pamaksudannana maka bakal dicabut 1000 warna musibah dunya pangentengna ( kafakiran pang entengna pisan ) jeung  pang hesehesna ( azab kubur )

Jampe hoyong newak bangsat nu teu katingali :

“Subhana man sakhorokali muhammad “

Maha suci zat nu nyucikeun ka anjeun Muhammad S.A.W.

~ oleh adzili pada 24 Desember 2009.

4 Tanggapan to “Masjid Agung Sumedang”

  1. As.wr.wb.kmh cr dawam jampe newak bangsat nu teu katingali?tiasa kt di amalkeun tampa di ijazah langsung?crna dawamna kmh?ti dedi kdptn

    • Assalamualaikum wr.wb
      Pami teu lepat mah kapungkur bapa ngaijazahan eta ayat kursi teh di amalkeuna/dibacana sadinten sawengi teh 17 kali sami sareng etangan jumlah rakaat shalat mung dina maca na aya dua cara
      1. dibaca sabada shalat sami sareng etangan jumlah rakaat na misalna subuh 2 rakaat nya dibaca na ge 2 kali jeung saterasna
      2. dibaca tiap bada shalat subuh 7x, bada shalat lohor 1x, bada shalat asar 1x, bada magrib 7x, bada isa 1x
      ieu nu kapungkur ku abdi katampi ijazah ti bapa. Oge sareng aya tambihna pami hoyong langkung karaos komo pami hoyong ngusir maling nu teu katingali mah kedah dialap heula eta aosan ayat kursina sareng ijin/widi ka bapa ngalapna margi pami teu widi mah boh bilih aya hal2 anu teu diinginkeun. Kabiasana mah sok dipiwarang ngebak/ngeueum diwalungan bari maca ayat kursina salami 7 dinten pami teu lepat, saena
      mah walungan na ge nu rada pikasieuneun.Oge ari adab2an atanapi urutan kabiasaan sateuacan ngalap ayat kursi teh sok dipiwarang ngalap shalawat adrikni heula.
      Aosan nu katampi ijazahna kapungkur ti bapa nuju ceramah di mesjid agung kanggo ngusir maling nu teu katingali teh pami teu lepat nyaeta SUBHANA MAN SAKHARAKALI MUHAMMAD
      Wallohu alam
      Wassalamualaikum wr.wb

  2. As.wr wb.haturnuhun atas walerana.katampi pisan.sateu acana bde ngahaturnuhunkeun ka seluruh ustd2 di asy-syifa anu parantos tiasa nayangkeun media dakwah kilasan,ringkasan,rangkuman pangersa pa kiyai.amelalui jaringan internet,dn bisa di akses di slruh dunia.demi untk memperjuangkan umat yg sesat,moga2 asyifa bisa menjadi ajang untk meluruskan,kaum ustd2 yg pemahamannya keliru,dn tdk bisa menafsirkan qur’an dngn bnar.dn pd akirny umat yg bisa claka.sy sngt mendukung,dngn adany majlis ta’lim asyfa,palagi bisa di akses melalui internet.moga gk ada matinya.Amin.dn smoa seluruh ustd2 yg ikut serta ngamajukeun atw nyampaikeun tausyah pakiyai,mudah2han ku gusti alloh,dipasihan darajat nu satinggi2na,sareng rizkina ararageung,terus maotna sing dina aya anu husnulkhotimah.mun maot,mayitna sing sarararengit,serta tulangna teu hancur.diantos walerana.hampunten bisi aya seratan nu ngaco bin teu pararuguh.da resep ngetiknage bakating ku cinta ka asyfa.ti kang dedi kdptn,asal sukahurip bantarujeg.

    • Wa’alikumsalam wr.wb.
      Hatur nuhun kana dukungan nana kana ieu media pamugi wae sing janten wasilah na tambih2 elmu oge ngaguar deui elmu2 nu kantos ku bapa di dauhkeun oge hatur nuhun tina piduana mugi Gusti Alloh ngobul kana dua urang sadayana. Mugi salamina ieu media tiasa dijanten keun wasilah nyebarna elmu nu Haq mungguh Alloh sareng Rosulna.Amiiin….!!!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: